شرح محصول
در دیباچه کتاب می خوانیم :
در ادبیات عامه ،به هنر زیبا نوشتن ،خوشنویسی میگویند؛ که خود یکی از هنرهای اصیل ایرانی بوده و هست. این هنر در برنامه درسی نظام آموزشی ایران، جایگاه قانونی دارد . اما شوربختانه در عمل ، این درس در دوره ابتدایی چندان که باید به كاركردهاي بسيار مهم آن توجه نمیشود و گاه ساعات آموزش آن، به نفع آموزش دیگر دروس قربانی میگردد . و….آشکار است که این ماده درسی در این دوره، نیاز به تغییر نگرش به ویژه در بین والدین دارد .
تجارب زیستهی بسیار حکایت از آن دارد که آنچه در برنامه آموزشی ، برخی از معلمان دانای هنردوست و هنرمند و دلسوز ، رد رنگینی دارد ،تقویت مهارت خوشنویسی(زیبا نویسی) است. این دسته از معلمان، نیک آگاهند که هنر ،نقش مهمی در توسعهی حس «زیبایی شناسی» و رشد «مهارتهای فرایندی» در کودک دارد و معلم را در مسیر تحقق هدف ماده درسی هنر یعنی «تربیت هنری»یاریگر است . پیداست که در تربیت هنری، معلم به دنبال آن است که در نهایت، دانش آموزانش بیاموزند که چگونه ببینند، چگونه بشنوند، چگونه ارتباط برقرار کنند و در غایت مسیر، آنها آفرینش هنری داشته باشند .
تحقیقات نشان می دهند که دانش آموز خوش خط ، اعتماد به نفس بیشتری دارد ؛دقت و تمرکز بهتری دارد؛ الگوی مغزی فعال تری دارد و ازماهیچه و عضلات دست قویتری برخوردار است و ….
همچنین یکی دیگر از دروس مهم در دوره ابتدایی، درس فارسی است که ضعف یادگیری در این ماده درسی، سایهی سیاهی بر یادگیری دیگر دروس خواهد انداخت. درک و دریافت عالمانهی این بایسته، سبب گردید مولفین کتاب ارزشمند« آموزش خط تحریری» به گونهای شایسته، هوشمندانه و هدفمند، تلاش کنند تا آموزش هنر با درس فارسی در هرپایه را تلفیق نمایند تا ضمن آموزش زیبا نویسی و جان بخشی دوباره به هنر در دوره ابتدایی ، درست نویسی و روانخوانی را نیزدر دانش آموزان تقویت و تثبیت نمایند….
امیدوارم این گام آغازین، بتواند مسیر رسیدن به اهداف این ماده درسی را کوتاه و کوتاه تر گرداند .
دکتر بهمن قره داغی
کنشگر آموزشی و یکی از بانیان ارزشیابی کیفی توصیفی در ایران